مستند “خودکار” به کارگردانی محمد ثقفی و گویندگی نصرالله مدقالچی در فیلیمو عرضه اینترنتی شد.
به گزارش روابط عمومی خانه مستند؛ مستند خودکار داستان زندگی علی اکبر رفوگران است که از جوانی مانند خودکار کار کرده و حالا در دهمین دوره عمر خود به عنوان پدر نوشت افزار ایران و بنیانگذار کارخانه بیک در کشور شناخته میشود.
«خودکار» یک مستند پرتره درباره زندگی علیاکبر روفوگران پدر نوشت افزار ایران است. کسی که برای اولین بار خودکار بیک و مداد سوسمار نشان را در ایران تولید کرد. کارآفرینی که یک زندگی بسیار پرفراز و نشیبی را قبل و بعد از انقلاب داشته و بعد از آنکه کارخانهاش در اوایل دهه 70 دچار مشکل میشود و بعد دوباره تولید را چند سال بعد شروع میکند واساسا کلمه خودکار اصطلاحی است که ایشان روی این نوشتافزار جدید در دهه 40 میگذارد.
در مستند «خودکار» به تمامی سوالات و مجهولات ذهنی مردم در خصوص برند “بیک” از جمله اینکه این محصول از کجا آمده؟،آیا در حال حاضر تولید میشود؟ و سرنوشت آن چه شد را پاسخ داده شده است.
تمام حرف مستند این است که رفوگران یک نفر از آدمهایی است که در این مملکت با وجود صدها مشکل و گرفتاری فراوان که در آن کودتا، انقلاب، جنگ و تحریم و هرگونه مشکل و گرفتاری که میتوان برای یک مملکت تصور کرد را دیدند ولی ایستادند و برای مملکت کار کردند.
مستند «خودکار» که تهیه کنندگی عطا پناهی در خانه مستند تولید شده؛ برای اولین بار در سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت در بخش کارآفرینی به نمایش در آمد که با استقبال همراه بود و موفق به کسب جایزه سوم این بخش شد و مخاطبان میتوانند این اثر را در سامانه فیلیمو تماشا کنند.
علاقهمندان برای تماشای مستند «خودکار» در سامانه فیلیمو میتوانند از طریق لینک https://www.filimo.com/m/vyesk اقدام کنند.
مجموعه مستند «مسیر نو» به کارگردانی وحید فرجی با پرداختن به اهمیت تولید انرژی از…
شبکه سه سیما اینشبها مستندی درباره شهید آوینی با نام آقا مرتضی پخش میکند، چهره ای که در همه این سالها لایههایی از غبار روی شخصیت چندوجهیاش بوده و عدهای دوست نداشتند واقعیتهای زندگی او مطرح شود.
خبرگزاری فارس در گزارش خود به حاشیه های مختلف پیرامون این مستند می پردازد.
مخالفان مستند «آقامرتضی» از نمایش محدودیت تراشی «صدا و سیمای هاشمی برادر» و دولت سازندگی برای سید مرتضی آوینی و طرح آن برای نخستین بار در سیمای ملی بیشتر هراسیدهاند.
در این گزارش، مشرق نیوز به حاشیه های این مجموعه مستند پرداخته است.
مستند «آقا مرتضی» که چند شبی است از شبکه 3 پخش میشود، حاشیههای بسیاری آفریده؛ از اشاره به ماجرای دوستی غزاله علیزاده و سیدمرتضی آوینی تا سیمایی که از شهید آوینی در سالهای دهه شصت بهدست میدهد و بخشهایی از کارنامه او را که در سالهای اخیر کمتر پخش شده است، پیش چشم میگذارد.
«آقامرتضی» عنوان مجموعهای هفت قسمتی است که پخش تلویزیونی آن در آستانه سالگرد شهادت شهید آوینی واکنشهای بسیاری به همراه داشت؛ واقعیت درباره ابهامات و اتهامات مطرح شده درباره این مستند چیست؟
خبرگزاری مهر در گزارشی مفصل به تحلیل ماجرا و گفتگو با تهیه کننده اثر پرداخته است.
مستند «آقا مرتضی» از تولیدات خانه مستند که نگاهی جامع به زندگی شهید آوینی دارد، از 15 فروردین، هر شب ساعت 20 از شبکه 5 سیما پخش می شود. پخش این اثر، حواشی و اعتراضاتی را به دنبال داشته و خانه مستند بیانیه ای در این رابطه منتشر کرده که در ادامه می خوانید.
درباره شهید آوینی، مستندهای بسیاری ساخته شده اما «آقا مرتضی» از همان قسمت اول، از نگاه و رویکردی تازه خبر داد. قسمت اول این مستند، حاوی اطلاعاتی بود که کمتر شنیده بودیم یا اگر می دانستیم، اطلاعاتمان از جریان های رسمی دریافت نشده بود…
سیدعباس سیدابراهیمی، کارگردان مستند «آقا مرتضی» که در روزهای اخیر با اعتراض های بسیاری از سوی خانواده این شهید همراه شده، به بیان توضیحاتی درباره این حواشی و اعتراضات پرداخته است
انتشار یک نامه از سوی حسین معززی نیا خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما درباره مستندی پیرامون شهید آوینی، بازتابهای مختلفی داشت؛ تهیهکننده و کارگردان مستند «آقا مرتضی» به این ادعای حقوقی پاسخ دادند.
سیدعباس سیدابراهیمی، کارگردان مجموعه 7 قسمتی «آقا مرتضی»، درباره روند ساخت این مستند و ادعاهایی مبنی بر سرقت معنوی از مستند «انحصار ورثه» توضیحاتی ارایه داد.
مستند «آقا مرتضی» روایتی تازه و بدون سانسور از زندگی و فعالیت های شهید سید مرتضی آوینی به کارگردانی سیدعباس سیدابراهیمی و تهیه کنندگی مهدی مطهر است.
این مستند که از تولیدات خانه مستند است، از 14 فروردین ماه، هر شب ساعت 20 از شبکه 5 سیما پخش می شود.
اکران آنلاین فیلم مستند «کاشی شماره 29» به کارگردانی جابر تواضعی، در پلتفرم هاشور آغاز شد. این فیلم به فعالیتهای هنری و آموزشی عباس اکبری و خانه سفال کاشان میپردازد که در زمینه آموزش و گسترش فعالیتهای مرتبط با سفال، کاشی و سرامیک در کاشان فعالیت میکند