«خانه مستند» با ۹ اثر در بخشهای بلند، نیمه بلند، کوتاه، جایزه شهید آوینی و کارآفرینی چهاردهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» حضور دارد.
احسان هوشیارگر مدیر روابط عمومی «خانه مستند» در گفتوگو با خبرنگار سوره سینما در خصوص آثار راه یافته به چهاردهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» گفت: خانه مستند در چهاردهمین جشنواره با ۹ اثر «کمیته»، «مرغ آتش»، «دستمال سرخ ها»، «گزارش آشوب»، «تجارتخانه بوشی»، «حلب دریا ندارد»، «آوای شب دهم» ، «اجه» و «سید جواد» حضور دارد و این آثار در بخش های بلند، نیمه بلند و کوتاه مسابقه اصلی، جایزه شهید آوینی و بخش کارآفرینی به نمایش گذاشته میشوند.
وی افزود: مستند بلند «کمیته» به کارگردانی عبدالحسین بدرلو و تهیه کنندگی مصطفی فتاحی در بخش مسابقه ملی این دوره از جشنواره «سینما حقیقت» به رقابت با دیگر آثار می پردازد.
این مستند روایتگر تشکیل کمیته های پس از انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی است و مبحث انحلال و ادغام کمیته در سال ۱۳۷۰ را به تصویر کشانده است و برای اولین بار روایت برخی چهرههای مطرح از جمله آیتالله مهدوی کنی، آیت الله هاشمی رفسنجانی و حجتالاسلام ناطق نوری درباره چگونگی آغاز و انحلال کمیته در این مستند آورده شده است.
هوشیارگر خاطر نشان کرد: همچنین مستند «مرغ آتش» به کارگردانی حجت طاهری و تهیه کنندگی عطا پناهی به محتوای محیط زیست پرداخته و زیستگاه جدیدی از فلامینگوها در ایران را به نمایش گذاشته است. این در حالی است که ساخت این اثر ۷ سال به طول انجامیده و به موجب آن، زیستگاه ناشناخته ای از این گونه پرندگان در مستند «مرغ آتش» معرفی شده است.
وی درباره «دستمال سرخ ها» اظهار داشت: این اثر به کارگردانی حنظله تاج الدینی و تهیه کنندگی حسین اسدی زاده، به معرفی قهرمانان گردان دستمال سرخ ها و چگونگی شکل گیری آن پرداخته و با بازآفرینی روایت از زبان بازماندگان آنها ، رشادت های دو فرمانده این گردان علی تیموری و اصغر وصالی را به تصویر می کشد و برای اولین بار برخی از تصاویر و روایتها از زبان بازماندگان دستمال سرخها و همچنین خانم مریم کاظمزاده همسر شهید وصالی بازگو میشود که در بخش جایزه شهید آوینی حضور دارد.
مدیر روابط عمومی خانه مستند همچنین در خصوص مستند سیاسی «گزارش آشوب» و بازنمایی فعالیت منافقین در ایران ادامه داد: محمدرضا گیوه چیان در این اثر به فعالیت منافقین در دهه ۶۰ و بازنمایی خونین ترین سال تاریخ معاصر ایران پرداخته و ترورهای برخی از شخصیت های اصلی نظام از جمله شهید بهشتی، شهید رجایی و شهید باهنر را موضوعیت فیلم قرار داده است.
هوشیارگر ادامه داد: مستند «گزارش آشوب» تنها یک نمایش در جشنواره حقیقت امسال داشت و فقط اهالی رسانه امکان تماشای آن را را داشتند که با بازخوردهای متفاوتی روبرو شد.
وی در ادامه با اشاره به حضور دو مستند «خانه مستند» با محوریت بحران سوریه در جشنواره سینماحقیقت چهاردهم عنوان کرد: «تجارتخانه بوشی» مستندی کوتاه به کارگردانی هادی نعمت اللهی و تهیه کنندگی مهدی مطهر است که روایتی کاملا انسانی از شهر جنگ زده حلب را در قالب داستان «ابو رجب» را روایت می کند و اشاراتی به مقاومت های جنگ در حلب داشته است.
هوشیارگر همچنین مستند «حلب دریا ندارد» را نتیجه حضور ده روزه میثم صبوحی، کارگردان اثر در شهر جنگ زده ی حلب، عنوان کرد و گفت: این فیلم به تهیه کنندگی مهدی مطهر نگاهی به آرزوهای برباد رفته آدم های این شهر داشته و با نشان دادن آن از رویاهای از دست رفته ۹ مرد، زن و کودک سوری جنگ زده صحبت میکند.
وی «آوای شب دهم» را اثری راه یافته به بخش نیمه بلند «سینما حقیقت» معرفی کرد و افزود: سمیه کریمی با ساخت این فیلم آرزوهای دختری به اسم سعیده را به تصویر می کشد که در مواجهه با پدر و مادر ناشنوایش در آرزوی مترجمی و مداحی برای ناشنوایان است و نتیجتا در مراسم ۱۰ شب محرم، این رویا محقق می شود.
مدیر روابط عمومی خانه مستند با اشاره به حضور دو اثر این مجموعه در بخش کارآفرینی جشنواره حقیقت خاطرنشان کرد: مستند «اجه» به کارگردانی ماریا ماوتی و تهیه کنندگی عطا پناهی روایتی از قصه عبدالستار از طایفه یموت است که بنابر رسم قبیله ای و فرهنگ ترکمنی، داستانی جالب را نشان می دهد. «اجه» در زبان ترکمن به معنی مادر است و در اسطورههای ترکمن آمده است که زنی که طایفه یموت از او به وجود آمدهاند در زمانهای دور و هنگام زایمان به علت نبودن جگر گوسفند، از جگر گرگ به عنوان ویارانه استفاده کرده است و فیلم روایتی از تلاشهای عبدالستار که از کودکی آرزو داشته تا گرگ شود برای تحقق آرزوهای خود است و همراهی مادر او را در این موضوع نشان میدهد.
وی در ادامه اذعان داشت: «سید جواد» نیز دیگر مستندی است که از «خانه مستند» به کارگردانی محمدرضا دهستانی و تهیهکنندگی عطا پناهی در بخش کارآفرینی جشنواره دارد. این اثر، نتیجه تجربیات پیرمردی به نام «سید جواد» از روستای شیخ شبان از توابع چهارمحال و بختیاری است که با کارآفرینی، خاتم کاری را به حرفه ای اصلی و درآمدزا برای اهالی روستا تبدیل کرده و قطب خاتم کاری در ایران را به وجود می آورد.
هوشیارگر در خاتمه اظهار داشت: یکی از موضوعات قابل توجه در خصوص حضور ۹ اثر خانه مستند در جشنواره سینماحقیقت امسال، تنوع موضوعی آثار است که از بحران سوریه گرفته تا کارآفرینی، مستندسیاسی، مستند پرتره، مستند دفاع مقدس و مستند محیط زیست را شامل میشود.
جهت اطلاع سریع از آخرین اخبار مستند، به رسانه های اجتماعی خانه مستند بپیوندید:
مجموعه مستند «مسیر نو» به کارگردانی وحید فرجی با پرداختن به اهمیت تولید انرژی از…
شبکه سه سیما اینشبها مستندی درباره شهید آوینی با نام آقا مرتضی پخش میکند، چهره ای که در همه این سالها لایههایی از غبار روی شخصیت چندوجهیاش بوده و عدهای دوست نداشتند واقعیتهای زندگی او مطرح شود.
خبرگزاری فارس در گزارش خود به حاشیه های مختلف پیرامون این مستند می پردازد.
مخالفان مستند «آقامرتضی» از نمایش محدودیت تراشی «صدا و سیمای هاشمی برادر» و دولت سازندگی برای سید مرتضی آوینی و طرح آن برای نخستین بار در سیمای ملی بیشتر هراسیدهاند.
در این گزارش، مشرق نیوز به حاشیه های این مجموعه مستند پرداخته است.
مستند «آقا مرتضی» که چند شبی است از شبکه 3 پخش میشود، حاشیههای بسیاری آفریده؛ از اشاره به ماجرای دوستی غزاله علیزاده و سیدمرتضی آوینی تا سیمایی که از شهید آوینی در سالهای دهه شصت بهدست میدهد و بخشهایی از کارنامه او را که در سالهای اخیر کمتر پخش شده است، پیش چشم میگذارد.
«آقامرتضی» عنوان مجموعهای هفت قسمتی است که پخش تلویزیونی آن در آستانه سالگرد شهادت شهید آوینی واکنشهای بسیاری به همراه داشت؛ واقعیت درباره ابهامات و اتهامات مطرح شده درباره این مستند چیست؟
خبرگزاری مهر در گزارشی مفصل به تحلیل ماجرا و گفتگو با تهیه کننده اثر پرداخته است.
مستند «آقا مرتضی» از تولیدات خانه مستند که نگاهی جامع به زندگی شهید آوینی دارد، از 15 فروردین، هر شب ساعت 20 از شبکه 5 سیما پخش می شود. پخش این اثر، حواشی و اعتراضاتی را به دنبال داشته و خانه مستند بیانیه ای در این رابطه منتشر کرده که در ادامه می خوانید.
درباره شهید آوینی، مستندهای بسیاری ساخته شده اما «آقا مرتضی» از همان قسمت اول، از نگاه و رویکردی تازه خبر داد. قسمت اول این مستند، حاوی اطلاعاتی بود که کمتر شنیده بودیم یا اگر می دانستیم، اطلاعاتمان از جریان های رسمی دریافت نشده بود…
سیدعباس سیدابراهیمی، کارگردان مستند «آقا مرتضی» که در روزهای اخیر با اعتراض های بسیاری از سوی خانواده این شهید همراه شده، به بیان توضیحاتی درباره این حواشی و اعتراضات پرداخته است
انتشار یک نامه از سوی حسین معززی نیا خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما درباره مستندی پیرامون شهید آوینی، بازتابهای مختلفی داشت؛ تهیهکننده و کارگردان مستند «آقا مرتضی» به این ادعای حقوقی پاسخ دادند.
سیدعباس سیدابراهیمی، کارگردان مجموعه 7 قسمتی «آقا مرتضی»، درباره روند ساخت این مستند و ادعاهایی مبنی بر سرقت معنوی از مستند «انحصار ورثه» توضیحاتی ارایه داد.
مستند «آقا مرتضی» روایتی تازه و بدون سانسور از زندگی و فعالیت های شهید سید مرتضی آوینی به کارگردانی سیدعباس سیدابراهیمی و تهیه کنندگی مهدی مطهر است.
این مستند که از تولیدات خانه مستند است، از 14 فروردین ماه، هر شب ساعت 20 از شبکه 5 سیما پخش می شود.
اکران آنلاین فیلم مستند «کاشی شماره 29» به کارگردانی جابر تواضعی، در پلتفرم هاشور آغاز شد. این فیلم به فعالیتهای هنری و آموزشی عباس اکبری و خانه سفال کاشان میپردازد که در زمینه آموزش و گسترش فعالیتهای مرتبط با سفال، کاشی و سرامیک در کاشان فعالیت میکند