برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه مستند بپیوندید:
مهدی مطهر تهیهکننده گفت: مستند «هویدا» بهانهای برای است که در آن با استناد به گفتوگوها و تصاویر دیده نشده آرشیوی یکی از زمینههای بروز انقلاب بررسی شود.
مهدی مطهر تهیه کننده فیلم سینمایی «هویدا» که با 5 اثر در جشنواره سینما حقیقت حضور دارد درباره فیلم «هویدا» و ضرورت ساخت این فیلم گفت: ابتدا به ساکن شاید به نظر برسد که شخصیت هویدا را کارگردان مد نظر قرارداده است اما هویدا بهانه ای بود که تاریخ 15 ساله صدارت هویدا قبل از انقلاب مورد بررسی قرار گیرد. فیلم از تاریخ ترور حسنعلی منصور از سال 42 تا فرمان برکناری هویدا توسط شاه و زندان کردن این نخست وزیر مورد بررسی قرار گرفته است. در فیلم تلاش کردیم تا بدون قضاوت با استفاده از گفتوگو با افراد مختلف و استفاده از فیلمهای آرشیوی قضاوت را به مخاطب بسپاریم.
وی ادامه داد: در این مستند با ابراهیم یزدی، توسلی، هادی غفاری، تفرشی، تبریزی، ذوالفقاری و… گفت و گو داشتیم و از آرشیوهای صوتی و تصویری با کیفیت بهره بردیم شاید بیش از 50 درصد فیلمهای آرشیوی در این فیلم تاکنون دیده نشده است. تصاویر دادگاه هویدا از ابتدای انقلاب در هیچ مجموعه ای پخش نشده اما در این مستند ما از این تصاویر استفاده کردیم تا به این مهم دست یابیم که هویدا را شاه زندان کرد و افرادی که باعث پیشرفت شاه بودند به دلیل خود بزرگ بینی و حسادت شاه یا توسط او به زندان رفتند یا از دربار اخراج شدند و پایه های سلطنت به دلیل نبود عقل منفصل و جامع سست شد و همین امر یکی از زمینه های پیروزی انقلاب بود، زندان هویدا این مهم را تداعی می کند که شاه 15 سال از سلطنت خود را انکار می کند و مقصران اصلی را به زندان می برد.
وی درباره وجه تمایز فیلم با دیگر آثار تاریخ انقلاب گفت: نقطه تمایز فیلم، آرشیو غنی آن نیست بلکه ذهن خلاق مصطفی شوقی است که کمتر از یک سال روی این کار پژوهش کرد و از تصاویر به درستی استفاده کرد. این فیلم، ارتباط ایران با کشورهای عراق، عربستان و امریکا و اروپا را به درستی به نمایش می گذارد. همچنین در هیچ جایی دیده نشده که نیروی هوایی ایران در جنگ ویتنام حضور داشته اما در فیلم شاهد مصاحبه تلویزیونی خلبانان ایرانی با دوربین تلویزیون درباره جنگ ویتنام و سختی کار ایشان هستیم.
تهیهکننده «آگوست» درباره اعدام هویدا گفت: هویدا نسل اولیه اعدام نبود و فرصت دفاع داشت، او سه جلسه دادگاه داشت. دفاعیهای بیش از 300 صفحه نوشت. امثال آقایان خلخالی و هادی غفاری، اعدام هویدا را جلو انداختند؛ اما قصه اعدام منطق داشت زیرا افرادی مانند طوفانیان و قره باغی در آن دوران فرار کردند و همین امر افراد را نگران کرده بود؛ از سوی دیگر کشورهای متخاصم، زندانی بودن هویدا را سوسوی امیدی برای حمله به ایران می دانستند. اما در فیلم گفته میشود اگر هویدا بیشتر زنده می ماند روشنگریهای بیشتری از طاغوت صورت می گرفت.
وی در خاتمه تاکید کرد: مستند با عنوان «هویدا» یک مینی سریال چهار قسمتی است و پیشنهاد می دهم مخاطبان سریال را ببینند زیرا ممکن است در نسخه سینمایی، شتابزدگی دیده شود.
بنابراین گزارش، مهدی مطهر به عنوان تهیه کننده در جشنواره یازدهم مستند حقیقت، 5 اثر «اشرف» به کارگردانی سعیده نیک اختر، «میرزا جواد » به کارگردانی سعید فرجی، «گیسوان حلب» به کارگردانی میثم صبوحی، «همشهری جنگ»به کارگردانی احمد زائری و «هویدا» به کارگردانی مصطفی شوقی را ارائه داده است.
منبع: خبرگزاری فارس