به عنوان یک ایرانی باغیرت نسبت به صنعتی که به تاراج رفته بی تفاوت نباشید/ گزارشی از اکران مستند «نان گزیده ها» در دانشگاه شریف
به عنوان یک ایرانی باغیرت نسبت به صنعتی که به تاراج رفته بی تفاوت نباشید/ گزارشی از اکران مستند «نان گزیده ها» در دانشگاه شریف
کارگردان مستند «نان گزیدهها» در مراسم اکران دانشجویی این مستند در دانشگاه شریف تاکید کرد، نسخه کوتاهشده این مستند که از تلویزیون پخش شده است، مورد تایید او نیست.
به گزارش سایت خانه مستند و به نقل از خبرگزاری دانشجو، مستند «نان گزیده ها» به کارگردانی محمدرضا حاج محمدحسینی با موضوع اعتراضات کارگران هپکو، عصر روز گذشته ۸ مهرماه با حضور عوامل، در سالن آمفیتئاتر دانشگاه شریف به نمایش درآمد.
در ابتدای این مراسم حاجمحمدحسینی اظهار کرد: همواره این نگاه وجود دارد که دانشگاه باید بستری برای گفتمان و نقد باشد، اما حالا به مسائل صنعت و اقتصاد هم ورود پیدا کرده است و این جای خوشحالی دارد.
وی با بیان اینکه «نان گزیدهها» به نوعی تحریم شده است، توضیح داد: من خودم را یکی از شما میدانم چراکه در دوران دانشجویی عضو بسیج بودم بنابراین من را از خودتان بدانید.
حاجمحمدحسینی با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری درباره اصل ۴۴، اظهار کرد: ابلاغیه رهبری هدفهایی دارد، اما کدام یک از آنها در مسأله هپکو محقق شد؟ واگذاریهای هپکو بین عدهای خاص بوده است یا مردم؟ بهرهبری شرکت هپکو بالا رفته است؟ اشتغال در شهر اراک که یک قطب صنعتی بوده زیاد شده است؟ مردم دنبال این هستند که در این بنگاهها، سرمایهگذاری کنند؟ واقعا چند هدف به نتیجه رسیده است؟ پاسخ روشن است؛ تقریبا هیچ!
وی توضیح داد: این ابلاغیه توسط دولت باید اجرا و نسبت به آن نظارت میشد، اما این اتفاق نیفتاد پس من و شما در این قضیه کجا بودیم.
این کارگردان گفت: ۱۰ سال است این اتفاق برای هپکو رخ داده است، در پی این موضوع کارگران گریه میکنند، چند شرکت تعطیل شده است. اما ما کجا هستیم.
۲۲ دقیقه از مستند ۴۶ دقیقهایام از تلویزیون پخش شد!
وی با اشاره به پخش «نان گزیدهها» از شبکه افق اظهار کرد: «نان گزیدهها» دیشب از افق پخش شد این موضوع هم جای خوشحالی دارد و هم ناراحتی، چراکه مستند من ۴۶ دقیقه است، اما تنها ۲۲ دقیقه از آن پخش شد بنابراین آن نسخه پخش شده مورد تایید من نیست و گلایهام این است که چرا «نان گزیدهها» سانسور شد، اما خوشحالم که حداقل ۲۲ دقیقه از آن با وجود فشار داخلی و خارجی پخش شد.
حاجمحمدحسینی عنوان کرد: من دانشجویی بودم که دلم برای شهرم، صنعتم و اقتصادم میسوخت و به همین دلیل این اثر را ساختم. از همه شما درخواست میکنم به عنوان یک ایرانی باغیرت نسبت به این صنعتی که به تاراج رفته بی تفاوت نباشید. سوال من این است که اگر منافقین و دشمنان وارد این فرایند شوند، شرکتها را بخرند و همه را تعطیل کنند چه وضعی پیش میآید؟ آن هنگام وقتی ما به بحران خوردیم چه باید کنیم؟ به این موضوعات فکر کنید و بی تفاوت نباشید.
خوشحالیم صدایمان به گوش دیگران میرسد
در ادامه ابوالفضل رنجبر نایب رییس شورای اسلامی کار هپکو، مسعود حاتمی کارشناس شرکت هپکو و سیدامیر میرناصری نماینده کارگران هپکو روی صحنه آمدند.
سیدامیر میرناصری بیان کرد: خوشحالم که باعث شدید صدایمان را به گوش بقیه هم برسانیم. باید بگویم تجهیزاتی در هپکو وجود دارد که مشابه آن در خاورمیانه نیست و نیاز است امثال شما به این شرکت بیایند و آن را سامان بدهند، اما جالب این است که در این ماجرا، مسئولان مقداری فضا را عوض میکنند و میگویند مطالبات این افراد برای حق و حقوق است در حالی که اینطور نیست ما خودمان را درگیر کردهایم، هزینه میدهیم، بچههای ما حکم شلاق و … گرفتهاند، چه کسی بابت حقوق ماهانه، این هزینهها را میدهد؟ ما بابت حقوقمان داد نمیزنیم هرچند این موضوع بخشی از مطالبات ماست، ولی مسئولان خواستههای ما را جور دیگری جلوه میدهند این را هم باید بگویم حکمهایی که برای ما صادر شده عجیب است و دل پردردی داریم.
میرناصری توضیح داد: حکمهای ما تبلیغ علیه نظام و عداوت است در حالی که دیدگاه ما به نظام اینطور نیست. فکر میکنم تعریف مسئولان از نظام فرق میکند، اما از دیدِ ما مردم کف جامعه، معنی نظام، همان نظامی است که امام مدنظر داشته است. ما به دنبال همان نظام هستیم و تاکنون هم هزینههایش را دادهایم پس شما هم مطالبه گری کنید.
در ادامه مسعود حاتمی کارشناس شرکت هپکو توضیح داد: هرچند سازمان خصوصیسازی طبق قرارداد اولِ واگذاری، ۶۰ درصد سهام شرکت هپکو به مبلغ ۷۰ میلیارد تومان را به صورت اقساطی به خریدار تقدیم کند، اما تا الان این سازمان در راستای استیفای حقوق این شرکت، قدمی برنداشته است. جالب است بدانید که داراییهای جاری شرکت در سال ۸۶، ۲۷۴ میلیارد تومان بوده و سهامدار به اتکای همین موجودی، ۶۰ میلیارد تومان از بانک وام گرفته این درحالی است که سود عملیاتی ما در همان سال ۲۵ میلیارد بوده که سهامدار ۱۰ میلیارد تومان را از شرکت خارج کرد در صورتی که اگر این کار را نمیکرد حالا وضعیت شرکت به این صورت نبود یعنی به گونهای که امروز تولیدات این شرکت به صفر رسیده باشد.
بیش از ۵۰۰ نامه به مسئولان نوشتیم!
در ادامه ابوالفضل رنجبر، نایب رییس شورای اسلامی کارگران هپکو عنوان کرد: ما از سال ۹۵ بیش از ۵۰۰ نامه به مسئولان دادهایم بنابراین آنها نمیتوانند مدعی شوند که از قضیه خبر نداشته باشند. هیچکس به داد ما نمیرسد در حالی که ما با سند صحبت میکنیم در اینجا سوالی که پیش میآید این است که نظارت بر سازمان خصوصیسازی بر عهده چه ارگانی است؟
در ادامه این مراسم علیاکبر کریمی نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی و لطف الله سعیدی مدیرعامل اسبق هلدینگ هپکو روی صحنه آمدند و مناظرهای بین آنها شکل گرفت.
در این بخش علی اکبر کریمی اظهار کرد: خوشحالم که مطالبهگری دانشجویی از حوزه فرهنگی و سیاسی فراتر رفته و به حوزه اقتصادی رسیده و دانشجویان نسبت به این امر حساس شدهاند. اتفاقات زیادی در حوزه اقتصادی رخ داده که بخشهایی از آن ناشی از روحیه کاسب کاری داخلی است و بخشی به نفوذ خارجیها برمیگردد. درباره هپکو باید بگویم در آن زمان برخی دانشجویان و طلاب به اراک آمدند و از هپکو بازدید کردند که این کار ستودنی بود. این دردی است که از خصوصیسازی شرکت هپکو ایجاد شده است.
کریمی گفت: هرچند پیش از این اتفاقات هپکو پوشش خبری داده نمیشد، اما به تازگی رسانه ملی هم به میدان آمده و مطالبه به حق مردم را نشان میدهد اصلا وقتی این موضوعات از رسانه ملی پخش میشود، میدان از بیگانگان گرفته میشود.
در این بخش لطف الله سعیدی هم اظهار کرد: هپکو قبل از انقلاب با هدف مونتاژ ماشین آلات ایجاد شد، اما بعدها توانایی ساخت پیدا کرد، ما در نظام جمهوری اسلامی بنا نیست با خودزنی، هرچیز نادرستی را فریاد و فضای ذهنی جامعه را مشوش کنیم. در مستند «نان گزیدهها» به قیمتگذاری شرکت در سال ۸۵ اشاره شد من کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی و فوق لیسانس مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران دارم.
وی افزود: بنابراین باید بگویم در آن زمان قیمت هر سهم هپکو ۱۵۴ تومان بود و خریداران این سهمها را بر اساس قیمتی که کارشناسان تعیین کردند، خریدند. البته ۱۵۴ تومان بازار در بورس ۳۵۰ تومان خریداری شد و هیچ آلودگی در این فرایند نبود در واقع در یک رقابت تنگاتنگ هر سهم ۳۵۰ فروخته شد و این قیمت مبنای کارشناسی داشت بنابراین ماجرا را باید از اینجا به بعد بررسی کرد.
ادامه این جلسه به مناظره داغ میان اکبر کریمی و لطفالله سعیدی برسر متن و حاشیه جنجالهای مرتبط با اعتراضات کارگردان هپکو اختصاص پیدا کرد.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه مستند بپیوندید: