نسل ما با تصویرگریهای استاد «صادق صندوقی» کتابخوان شد/ گفت و گو با افشین صادقی زاده
نسل ما با تصویرگریهای استاد «صادق صندوقی» کتابخوان شد/ گفت و گو با افشین صادقی زاده
نویسنده و فعال عرصه کتاب و کتابخوانی گفت: لذت کتابخوانی را باید به دیگران انتقال داد تا همه کتابخوان شوند.
افشین صادقیزاده در گفتگو با خبرگزاری آنا درباره فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: زمانی که ما بهعنوان یک کتابخوان بتوانیم لذتهای کتابخوانی را به دیگران انتقال دهیم، سهم زیادی در کتابخوان کردن دیگران خواهیم داشت.
این نویسنده و فعال حوزه کتاب ادامه داد: یکی از مهمترین علتهایی که من کتابخوان شدم و در حال حاضر در این حوزه فعالیت میکنم، تصاویری است که روی کتابها در زمان کودکی و جوانیام کار شده بود. تصویرگریهای استاد صادق صندوقی باعث شد که من کتابخوان شوم. در حال حاضر نیز خلأ تصویرگری بر روی جلد کتابهایی که نوشته یا ترجمه میشود، قابل لمس است. فعالان این عرصه در این جهت باید حرکت کنند تا بتوانند مخاطبان بسیاری را به سوی کتابخوانی هدایت کنند.
وی اظهار کرد: تصویرگران ما در حال حاضر با وجود استفاده از تکنولوژی روز به سوی استفاده از طرحهای هنری بر روی کتابها رفتهاند و بیشتر با استفاده از المانهای هنری به دنبال انتقال مفاهیمی خاص هستند، با این شرایط نمیتوان مخاطب عام را به خود جذب کرد. در تصویرگریهایی که در گذشته توسط اساتید این فن مانند استاد صندوقی استفاده میشد، مخاطب در یک نظر با تصاویری با روح و جذاب روبرو میشد و نمیتوانست از آن عبور کند. من اعتقاد دارم که جامعه ما برخلاف آنچه تصور میشود، بسیار اهل مطالعه و کتاب هستند و فقط باید بستری را برای پرورش این علاقهمندی ایجاد کنیم.
صادقیزاده بیان کرد: قشر کتابخوان جامعه اگر همت کنند و بتوانند لذتهایی که از کتابخواندن نصیبشان میشود را برای دیگران توصیف کنند، به کتابخوانهای کشور بسیار افزوده خواهد شد. اعتقاد دارم با این توصیه که کتاب بخوانید، نمیتوانیم دیگران را کتابخوان کنیم. باید از شیرینیهای کتابخواندن و لذتهای آن بگوییم و تصمیم را بهعهده مخاطب بگذاریم.
وی تأکید کرد: با وجود کتابهای الکترونیکی و گویا که در جای خود بسیار مفید هستند، تورق کتاب و خواندن آن، چیزی دیگر است. شاید بعضیها تصور کنند وجود کتابهای الکترونیکی و یا گویا از کتابخوانهای جامعه میکاهد، اما من اینگونه دریافت نکردم، چون کتاب خواندن یعنی کتاب را در دست گرفتن و ورق زدن، خواندن و تفکر کردن، بازگشتن به چند صفحه قبل و یا رفتن به چند صفحه جلوتر و مطالعه کردن. با استفاده از هنر تصویرگری میتوانیم کتابخوانهای کشور را افزایش داده و کودکان و نوجوانان را برای آینده کتابخوان کنیم. همان طور که نسل ما با تصویرگریهای استاد صندوقی کتابخوان شد.