روایتی از نابودی برند کفش ملی در مستند «کفش غیرملی»

روایتی از نابودی برند کفش ملی در مستند «کفش غیرملی»

روایتی از نابودی برند کفش ملی در مستند «کفش غیرملی»
۰۴ مرداد ۱۳۹۶

کارگردان «کفش غیرملی» درباره انگیزه ها، اهداف و دلایل ساخت این مستند سخن گفت و پیرامون ویژگی های آن توضیح داد.

به گزارش سایت خانه مستند و به نقل از خبرگزاری مهر، سیدشهاب موسوی کارگردان مستند «کفش غیرملی» درباره ساخت این مستند توضیح داد: روزی سمت میدان آزادی، حوالی منطقه ای که به اسم انبار کفش ملی شناخته می شود، کاری داشتم. آن زمان برایم این سوال ایجاد شد که چرا از کفش ملی فقط آرم آن روی در این انبار باقی مانده است. از همان جا این موضوع را پیگیری کردم تا دریابم اوضاع کفش ملی چگونه است و چرا به این روز افتاده است.

وی افزود: این مستند، ساختاری روایی دارد و از سوی یک دانشجوی رشته طراحی صنعتی روایت می شود که تصمیم گرفته کفش ملی را به روز و مشکلات طراحی و عرضه محصولات آن را برطرف کند.

موسوی با اشاره به سه ماهی که صرف پژوهش این پروژه شده، ادامه داد: حدود ۲ ماه فیلمبرداری و یک ماه تدوین فیلم طول کشید و هدف اصلی من از ساخت آن، یادآوری این موضوع به مردم بود که هنوز هم بهترین و بزرگ ترین برند ایرانی وجود دارد. همچنین می خواستم به مدیران کنونی کفش ملی بگویم می شود این برند را زنده کرد.

کارگردان «کفش غیرملی» تصریح کرد: در دوران پژوهش کار بود و مشغول بررسی جوانب بودم که مرتضی طیبی همان دانشجویی را که به او اشاره کردم و بعدا راوی فیلم شد به من معرفی کردند. طی دیداری که داشتیم متوجه شدم کفش ملی درست همزمان با ساخت این مستند، مسابقه ای برای باز طراحی هویت کفش ملی برگزار کرده و مرتضی ضمن شرکت در آن مسابقه، عنوان طرح برگزیده را از آن خود کرده است.

وی اظهار کرد: اما متاسفانه کفش ملی هیچ استفاده ای از طرح او نکرده و حتی تماسی هم با مرتضی نگرفته بود. همان لحظه بود که تصمیم گرفتم ساختار مستند را روایی تعریف کنم. طی ساخت این اثر بارها با مدیران کفش ملی برای مصاحبه تماس گرفتیم اما هر بار، گفتگو به بهانه ای لغو شد و نه تنها آنها مقابل دوربین ما نیامدند بلکه اجازه فیلمبرداری از محیط کارخانه را نیز به ما ندادند.

موسوی در پایان گفت: زمانی که با مرتضی زندگینامه آقای ایروانی موسس کفش ملی را می خواندیم، آنقدر شگفت زده شدیم که شناخت او، انگیزه ای برای من شد تا حق مطلب را نسبت به زحماتی که او کشیده و حالا در حال نابودی است، ادا کنم و امیدوارم که موفق شده باشم.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه مستند بپیوندید:

کانال تلگرام خانه مستند

user
صادق

چه توقعی ؟!
صنعت مصادره ای مگه قراره رشد کنه اگر پدر بزرگ خود منه کارخانه اش را به ناحق بعد از انقلاب مصادره نکرده بودند فکر می کردم این مصادره کردنها به حق بوده.
این صنایع بدون رضایت مالکشون همواره به انگ نظام ما تبدیل خواهند شد.

16 مرداد 1396