از ایده تا تولید مستند سلاح نفت

از ایده تا تولید مستند سلاح نفت
۰۳ خرداد ۱۴۰۴

احسان شادمانی ـ تهیه‌کننده فیلم مستند «سلاح نفت» در مورد ایده ساخت این مستند که در مورد اتحاد اعضای اوپک برای تحریم فروش‌ نفت‌ به غرب در سال ۱۹۷۳ است، گفت: ایده ساخت این مستند از سوی خانه مستند و سازمان هنری اوج به تیم ما پیشنهاد شد زیرا اعضای تیم ما از کارگردان گرفته تا گروه پژوهش به حوزه فلسطین و خاورمیانه مسلط هستند.

وی ادامه داد: پس از این پیشنهاد تصمیم گرفتیم کاری بسازیم که از تمام جهات متفاوت باشد. به همین خاطر پس از موضوع پژوهش به دنبال آرشیوهایی بودیم که به خوبی روایت سال ۱۹۷۳ را به ما نشان بدهد، در واقع سخنرانی برخی از سران‌ کشورهای عربی در حمایت از فلسطین و همچنین عواقب این تحریم و فشار بر کشورهای غربی مثل صف‌های طولانی پمپ بنزین در آمریکا، قطعی برق و تاثیر این موضوع بر صنعت کشورهای غربی برای ما مهم بود.

این تهیه‌کننده خاطرنشان کرد: حتما دوست داشتیم به آرشیوهای دست پیدا کنیم که تصاویر ملموسی را به ما نشان دهد. یک بخش از آرشیوها اینترنتی بود اما بخش مهمی از آرشیو ما از صداوسیما، الجزایر و سوریه تامین شد، ضمنا یک فرد خارجی که دارای آرشیوی غنی در این خصوص بود را هم پیدا کردیم که اطلاعات را در اختیار ما قرار داد.

شادمانی بیان کرد: براساس تحقیقات متوجه شدیم که یکسری از افراد مهمی که در جریان تحریم ۱۹۷۳ بودند، زنده هستند از این رو به کشورهای عراق و الجزایر سفر کردیم، حتی مرحوم ژیل دوور از حقوقدانان معروف فرانسوی که یک وکیل برجسته و مدافع حقوق بشر بود و در زمینه حمایت از حقوق فلسطینیان و مبارزه با رژیم صهیونیستی فعالیت زیادی داشت را با هماهنگی در یک کشور دیگری میزبانی کردیم و اتفاقا مباحث خوبی را مطرح کرد.

وی افزود: خیلی دوست داشتیم با یکی از تحلیل‌گران عربستانی هم صحبت کنیم که به خاطر عواقبی که ممکن بود گریبان ایشان را بگیرد شرایط فراهم نشد. همچنین تا پای مصاحبه با یک شخصیت مصری هم رفتیم اما متاسفانه ایشان هم به خاطر محدودیت‌ها امکان مصاحبه‌اش فراهم نشد.

این تهیه‌کننده مستند با بیان اینکه جریان پژوهش تا ساخت مستند «سلاح نفت» ۶ ماه به طول انجامید، گفت: قرار است مستند «سلاح نفت» فقط برای یک بار در دو شبکه سیما پخش شود و امکان آرشیو در تلوبیون را هم ندارد. ما به دنبال این هستیم که این مستند را در شبکه نمایش خانگی به اکران آنلاین ببریم.

شادمانی ابراز کرد: این مستند در شبکه‌های خارجی «المیادین»، «المنار» و «الاتجاه» هم به زبان عربی پخش می‌شود. همچنین در شبکه «پرس تی‌ وی» هم به زبان انگلیسی و شبکه هیسپان تی وی نیز به زبان اسپانیولی به نمایش در می‌آید.

جهت اطلاع سریع از آخرین اخبار مستند، به رسانه های اجتماعی خانه مستند بپیوندید: